DAN ODVETNIŠKE PRAVNE POMOČI PRO BONO 19.12.2019

Kot vsako leto bo Odvetniška zbornica Slovenije z akcijo Dan odvetniške pravne pomoči pro bono proslavila svoj praznik, ko je iz deželne postala nacionalna zbornica. Letos bo ta dan organiziran že devetič, častni pokrovitelj dogodka pa je predsednik republike g. Borut Pahor.

Slovenski odvetniki bomo v četrtek, 19. 12. 2019, nudili pro bono (brezplačno) pravno pomoč v odvetniških pisarnah. Seznam sodelujočih najdete s klikom na spodnji zemljevid.

Pravna pomoč v odvetniških pisarnah se bo izvajala predvsem ustno, bodisi v pisarni bodisi po telefonu, po predhodni najavi zainteresiranega državljana. Zaradi organiziranosti odvetniških pisarn predlagamo, da kontaktirate izbranega odvetnika/odvetnico in se najavite - sklicujte se na dan odvetniške pravne pomoči pro bono. Predlagamo, da vnaprej dostavite morebitno dokumentacijo in svoj opis problema.

Odvetniki bomo pravno pomoč pro bono nudili tudi v prostorih naslednjih lokalnih skupnosti, ki so pristopile k naši akciji:

  • Mestna občina Ljubljana, v glavni sejni sobi Magistrata (Mestni trg 1, Ljubljana), od 9.00 do 17.00 ure
  • Mestna občina Nova Gorica, v mestni hiši (Trg Edvarda Kardelja 1, Nova Gorica), od 9.00 do 12.00 ure in od 13.00 do 15.00 ure

 

V Ljubljani se bo pro bono pravna pomoč izvajala tudi na stacioniranih avtobusih na Vodnikovem trgu v centru Ljubljane in na Preglovem trgu na Fužinah, v času od 9.00 do 17.00 ure, s pomočjo in sodelovanjem javnega podjetja LPP.

Pravna pomoč v navedenih prostorih lokalnih skupnosti in na stacionarnih avtobusih se bo izvajala ustno, brez predhodne najave.

Slovenski odvetniki želimo pomagati predvsem tistim, ki so pomoči najbolj potrebni in ki si zaradi pomanjkanja denarja ne upajo prestopiti praga naših pisarn.

Odvetniki vam bomo na ta dan predvsem posredovali splošne informacije o problemu oz. sporu in vam pojasnili pravne možnosti, ki vam jih v vašem primeru omogoča zakonodaja in sodna praksa.

Pripominjamo, da lahko odvetniki ljudem, ki že imajo pooblaščence, vendar želijo brezplačno preverjati njihovo delo ali pa se izkaže, da zgolj preverjajo odgovore na svoja vprašanja pri več odvetnikih, pravno pomoč v okviru te akcije tudi odklonimo.

 

Kako do želene pomoči?

Odvetnika si lahko izberete v spodnjem zemljevidu s klikom na izbrani kraj (če npr. želite odvetnika iz sodnega okrožja Nove Gorice, kliknete na Nova Gorica. Odprl se vam bo seznam odvetnikov, ki bodo tega dne nudili pro bono pravno pomoč v sodnem okrožju Nova Gorica (kraji Nova Gorica, Ajdovščina, Tolmin, Idrija, Solkan..) V seznamu so kontaktni podatki odvetnika. Če pa želite podrobnejše informacije o odvetniku, kliknite ponovno na izbranega odvetnika. Prikazale se vam bodo dodatne informacije – področja dela, jeziki, zemljevid…)

Kliknite na kraj za prikaz seznama odvetnikov. Kraj predstavlja sodno okrožje in istočasno območni zbor odvetnikov, ki pripadajo temu sodnemu okrožju.

Slovenija OZO Celje Koper Kranj Krško Ljubljana Maribor Pomurje Nova Gorica Novo mesto Ptuj Slovenj Gradec

VEČ O Dnevu odvetniške pravne pomoči pro bono